25 oktober – Beijing

Vandaag, zoals gisteren verteld, hebben we verschillende zaken in Beijing zelf bekeken. We besloten ditmaal niet in het hotel te ontbijten maar ergens onderweg bij bijvoorbeeld caffé Bene of Starbucks. Het werd uiteindelijk een combinatie van een aantal zaken, elk bestelde waar hij zin in had. Na het ontbijt namen we de metro naar de Tempel van de Hemel. Dit is een van de vele tempels die je in Beijing gezien moet hebben. Er zijn diverse zaken in het bijbehorende park die je toch even moet beleven, zoals de plek die hier het centrum van de universe word genoemd en waar je dan toch even wilt hebben gestaan. Hierna zijn we met de metro naar de lama tempel gegaan. Dit is een boeddhistische tempel die op ons toch meer indruk maakte dan de Tempel van de Hemel. Lopend van de metro naar deze tempel kwamen we ook nog door zogenaamde hutongs. Dit zijn oude straten met hofjes waar soms huizen, soms krotten aan staan. Na deze hutongs en de lama tempel, en andere hutongs, kwamen we bij de Drum en Bell torens. Ook twee torens met veel historie. Helaas voor ons bleken deze torens deze hele week gesloten voor safety inspections. Het was ondertussen zo laat dat we twee taxi’s hebben gecharterd die ons naar het Arbeiders Stadion brachten. Ik hoor u denken; Arbeiders Stadion?, jazeker, want het bleek dat de lokale voetbalhelden Beijing Guaon een thuiswedstrijd speelden tegen Chongqing Lifan. Een topper, nummer 8 tegen nummer 12, die we niet mochten missen uiteraard. Zes van ons zeven gingen voor deze wedstrijd, en Chantal ging met Martijn op kledingjacht. De wedstrijd was onverwacht best goed, ik denk dat de thuisclub zich best in de eredivisie zou kunnen handhaven. Eindstand 1-0 door een penalty. Ook een opstootje met twee rode kaarten stond op het menu. Na de wedstrijd weer twee taxi’s geregeld en naar het hotel. Morgen staan onder andere het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad op het programma.

Video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in trip. Bookmark de permalink.

Eén reactie op 25 oktober – Beijing

  1. Reina en Nico schreef:

    Prachtige foto’s ! We (Nico en Reina) zij n jaloers op jullie. Maarja , je hebt werkpaarden en sierpaarden. (:
    Groetjes van de drijvende krachten van de Hap Garmerwolde.

Reacties zijn gesloten.