27 oktober – Beijing

Nadat we zowaar uit konden slapen was de afspraak om half tien beneden. Toen eenieder er was ging het richting caffe Bene voor een ontbijtje. Daar hadden ze even niet opgerekend leek het. Dus stonden we al met al tegen elf uur weer buiten en splitsen we op. De dames en Pieter gingen de kunst van het betere shoppen in praktijk brengen en Gijs en Bene gingen op zoek naar de vergeten pareltjes die we de afgelopen week nog niet hadden gevonden of gezien. Over het winkelen kan ik hier kort zijn, alle dames zo goed als blut, en toch maar een die bepakt en bezakt het hotel weer binnenkwam. Onderweg kwam men ook nog langs de betere straatdelicatessen zoals daar zijn kwartels op een stok, levende schorpioenen op een stok, inktvis die ter plaatse werd bereid etc.
Ondertussen waren Gijs en Bene op pad gegaan naar de eerder deze week gemiste Temple Street. Dat was een goede keuze, we kwamen langs de tempel met de witte pagode en de tempel van de keizers van de opeenvolgende dynastieën. Twee tempels waar het heerlijk rustig was en veel te zien. Daarna via de Xei Bi Tiao hutongs op weg naar de metro om weer richting Plein van de Hemelse Vrede te gaan. Daar aangekomen zijn we gelijk richting de Verboden Stad gelopen met de bedoeling om deze zo veel als mogelijk van bovenaf te bekijken en fotograferen. Dit bleek in tegenstelling tot onze ervaringen gisteren toch heel goed mogelijk waardoor we al met al zo’n tweeënhalf uur hier hebben doorgebracht. De laatste maaltijd hebben we genuttigd bij the Grandma’s. Over de maaltijden gesproken, gemiddeld kostte ons dat ongeveer 100 RMB (€13,00) per persoon per keer.
De week samenvattend zou ik willen zeggen, ik hoop dat u een glimp heeft mogen opvangen van de vele indrukken die deze stad op ons heeft achtergelaten. Hartelijk dank voor het meelezen en wellicht tot een volgende keer. Ni Hao en Xièxiè.

Video van de Dag:

image

Dit bericht is geplaatst in trip. Bookmark de permalink.

2 reacties op 27 oktober – Beijing

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Mooi mooi mooi! Had al eerder meegekeken en -genoten. Nu eindelijk alles kunnen zien. Dank!!

  2. Jeanet schreef:

    Dank voor dit prachtige verslag!!! Heel mooi hoe je de dingen beschrijft!!
    Voir jullie nagenieten van deze prachtige reis! Volgens mij genoeg indrukken om te verwerken…
    Een groet uit Assen

Reacties zijn gesloten.