22 oktober – Olympisch Park

Vandaag, zondag 22 oktober, gaan we naar de campus om te zien hoe Martijn daar leeft, en daarna kijken we wel hoeveel tijd we overhebben om nog meer te doen. Dus met de metro van station Dongsi, met overstap op station Dongsan, naar station Bajiao Amusementspark waar Martijn ons op staat te wachten. Als je denkt dat je er dan bent moet ik je teleurstellen, dit is het dichtstbijzijnde station, vervolgens moet je nog 4 kilometer overbruggen . Om een klein beeld te schetsen hoe groot deze stad is. Dus twee taxi’s regelen. Dat klinkt ook eenvoudiger dan het is, men, en dus ook Martijn, gebruikt hier een app die DiDi heet en te vergelijken is met Uber, maar daar kun je slechts één taxi mee bestellen, zo gezegd, zo gedaan, en gelukkig stond er nog een tweede in de buurt waar de rest in is gestapt met de tekst; “follow that car”, of zoiets. Op de campus hebben we z’n kamer bekeken, een rondleiding gehad en vervolgens heeft Martijn ons meegenomen naar de plaatselijke supermarkt. Beschouw de foto’s hieronder daar genomen als zeer bijzonder, want na een vijftigtal foto’s kregen we ineens te horen dat foto’s maken daar ten strengste verboden was. Een supermarkt precies zoals je je voorstelt, met losse kippenpoten en nog veel meer vlees los voor het grijpen, levende vissen en krabben, etc. Daarna terug naar de campus om te lunchen, we hebben ook even een blik geworpen in de kantine voor de Chinese studenten, maar besloten toch maar naar degene te gaan die ook westerse gerechten op de kaart heeft. Daar troffen we ook zijn kamergenoot en twee Nederlandse medestudenten. Leuke lui. 

Hierna hebben Martijn en een van z’n medestudenten twee didi taxi’s voor ons geregeld waarmee we naar het Olympisch Park zijn gegaan. De chauffeur van onze taxi was van het type, “mij krijg je de p*s niet lauw”, met 40 invoegen op de snelweg was voor deze man geen probleem bijvoorbeeld. Een ervaring op zich in deze gehaaste omgeving, qua verkeer dan. Enfin, aangekomen in het Olympisch Park, om 16:10 uur, wilden we een tour door het stadion gecombineerd met een wandeling op het dak van het stadion, tenminste, 4 van de 7, maar helaas, die bleken na 16:00 niet meer te worden verkocht. Dan alleen maar de tour voor alle zeven. We waren erover eens dat dit stadion aan de buitenkant een stuk prachtiger is dan de binnenkant. En die is echt wel mooi. Gedurende de tour werd het buiten langzaam donkerder, en ook dat was gepland, want het stadion, maar ook het zwembad ernaast, de zogeheten Waterkubus, worden dan prachtig verlicht.

Na dit te hebben bewonderd en gefotografeerd zijn we op zoek naar de metro gegaan om in de buurt van het hotel op zoek te gaan naar iets te eten. De keuze viel dit keer op een restaurant waar ook Chinese gerechten worden geserveerd, maar in dusdanige porties dat je de tafel volbesteld en je vervolgens daaraan te goed doet. Deze keer maakte ook een hele Pekingeend deel uit van die tafel. Voldaan hebben we vervolgens op weg naar het hotel ieder voor zich een ijsje, een kop koffie of iets dergelijks genomen, en hebben aangekomen in het hotel nog een afzakkertje in de lobby genuttigd. Op naar morgen, als we in elk geval het Zomer Paleis gaan bekijken.

Video van de dag:

TF Boys – Our Times

image

Dit bericht is geplaatst in trip. Bookmark de permalink.

Eén reactie op 22 oktober – Olympisch Park

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    !!!!

Reacties zijn gesloten.