20 en 21 oktober – Aankomst

Nadat we met twee auto’s op weg waren gegaan naar Schiphol en we bij de gate weer allemaal verzameld waren wachtte ons een voorspoedige reis naar Beijing. Enkelen konden de slaap weer niet vatten, anderen deden een hazeslaapje(s) van 10 minuten tot een uurtje en om half negen Chinese tijd landen we op Beijing Airport. Ook de diverse paspoort en visa controles gingen voorspoedig en om plusminus half tien werden we losgelaten in de grote stad. Eerst nog even Chinese Yuan pinnen om daarmee buskaartjes te kopen en Martijn begroeten. Ingecheckt in het hotel hebben we eerst wat gegeten van het buffet om daarna eerst anderhalf uur te dutten, het grootste deel tenminste. Na die anderhalf uur kwamen we weer te samen in de hotellobby en besloten ergens in de buurt een kop koffie te gaan drinken. We hadden in de bus vlakbij het hotel al een caff├ę Bene gespot, dus de keus was snel gemaakt ­čśü. Na deze heerlijke kop koffie of wat anders voor wie geen koffie wenst besloten we om toch door te wandelen voor een eerste blik op de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, we waren tenslotte weer helemaal fris. De blik op de Verboden Stad ging nog prima, maar op weg naar het Plein werden we terug gestuurd, dit ging om 16:00 uur dicht, speciale maatregelen in verband met het vijfjarige Nationale Congres dat momenteel wordt gehouden in een gebouw op het Plein vermoeden we. Omdat het eind van de middag dus snel naderde en we nog moesten dineren stelde Martijn als eerste echte Chinese maaltijd iets bijzonders voor, HotPot geheten. Dit is een kokende Pot met gekruid water, bouillon of met andere ingredi├źnten aangemaakt vocht waar je stukjes vlees, paddestoelen, noedels etc. bij krijgt die je in die pot houdt en welke na een achttal seconden zijn gekookt, een leuke verrassende kennismaking met dit deel van de keuken. Aangezien we, ondanks de korte slaapjes tussendoor eigenlijk allemaal zo’n dertig uur wakker zijn besluiten we met een laatste drankje in de hotellobby het een dag te noemen en gaan we naar onze respectievelijke kamers.

Video of te day:

Level 42 – the Chinese Way

Dit bericht is geplaatst in trip. Bookmark de permalink.

2 reacties op 20 en 21 oktober – Aankomst

  1. doeije schreef:

    bowie

  2. Jeanet schreef:

    Aha de Chinese fondue

Reacties zijn gesloten.