23 oktober – Zomerpaleis

De reis bracht ons vandaag naar het Zomerpaleis, het buitenverblijf van enkele dynastieën keizers, maar vooral zo exorbitant gebouwd door Cixi, de laatste keizerin-weduwe, die het grootste deel van haar laatste jaren hier heeft doorgebracht. Rond een kunstmatig aangelegd meer is op 70.000 km2 een groot park aangelegd met allerlei tempels en verblijven. We hebben het hele park rondgewandeld en ons vergaapt aan de decadentie die je hier zou verwachten, en je wordt niet teleurgesteld. Zoals de naam buitenverblijf en de eerdere uitleg over de grootsheid van de stad Beijing al doet vermoeden duurt de metrotrip, vanaf ons hotel in hartje Beijing naar het Zomerpaleis drie kwartier. Aangekomen op plaats van bestemming is het eerst een kaartje kopen, entree 30 RMB (€3,85), maar voor 60 RMB heb je ook nog eens entree tot de verschillende zaken die je anders apart moet betalen. Na uitgebreid wikken en wegen besloten we toch voor de total touch te gaan ;-). Daarna ga je het park binnen en namen wij een boot, je kunt ook eerst naar achteren wandelen, maar wij lieten ons varen. De tocht bracht ons naar de brug van de zeventien bogen. Daarvandaan begon onze wandeling door het park naar het uiteindelijke Zomerpaleis. Onderweg werden niet alleen de tempels en paleizen door de bezoekers gefotografeerd, nee, ook wij bleken een ware attractie. Iets anders dat indrukwekkend was was een man die met water Chinese tekens op de straat kalligrafeerde. Een keer kozen we er zelf voor om op de foto te gaan. Dat was dan ook gelijk in prachtige gewaden. Rond 4 uur zijn we weer naar de metro gegaan en besloten om naar Temple Street te gaan. Helaas pakte dat niet uit zoals we ons hadden  voorgesteld, maar we konden wel daar in de buurt even westers dineren bij Big Pizza. Daarna naar het hotel waar we verder heerlijk relaxen.

Video van de dag:

Dit bericht is geplaatst in trip. Bookmark de permalink.

3 reacties op 23 oktober – Zomerpaleis

  1. Erwin schreef:

    Leuk om jullie te volgen, groetjes van het buitenbeentje

  2. Annet schreef:

    Prachtig zeg!!! En wat leuk om jullie zo te volgen!! Genietse met elkaar!

  3. berta schreef:

    wat een belevenis ,hartstikke leuk. ook leuk geschreven . leest lekker weg , geniet ervan hartelijke groeten

Reacties zijn gesloten.