Dag 3

Ondanks de jetlag nemen we de gok niet en zetten de wekker om 6:00 uur. Dat is wel nodig, want we wisselen slapen en waken nog steeds af, maar beide worden we door de wekker gewekt. Douchen, koffers pakken en om 7:00 uur in de auto richting de Park Entrance van het Myakka River State Park. Deze gaat om 8:00 uur open, en dan begint de verdeling van de 30 dagvergunningen om naar de Deep Hole te hiken. En daar willen we vroeg bij zijn om deze niet mis te lopen. We bemachtigen elk een vergunning en beginnen aan de kleine 4 kilometer hike naar een deel van het Lower Myakka River Lake, de Deep Hole. Hier zwemmen veel alligators en als je een beetje geluk hebt liggen ze massaal te zonnen.
Wij treffen een zevental die dichtbij de kant in het water liggen.
We genieten van de rust die deze hele omgeving uitstraalt, ook op de hike terug. Daarna rijden we door het State Park naar het Upper Lake, en zien ook hier nog een paar alligators, en allerlei vogels.
Na de middag zetten we koers naar Fort Myers Beach. Hier is eind september 2022 hurricane Ian recht overheen gekomen, en je ziet nu nog de trieste gevolgen van deze hurricane. Saillant detail, terwijl we door deze plaats rijden op zoek naar een parkeerplek horen we op het nieuws het heugelijke feit dat een restaurant na deze hurricane vandaag net weer zijn deuren geopend heeft. Vanuit Fort Myers rijden we nog een kleine 30 kilometer verder naar Bonita Spring. We hebben daar een motel met de naam Buffalo Chip’s Ranch House Motel. De naam had een belletje moeten rinkelen. Het blijkt een motel dat aan een Buffalo Wings restaurant vastzit. En je wil niet geloven hoe druk het zelfs op maandagavond is. We mengen ons op het Tiki terras met live muziek tussen de gasten, eten en drinken heerlijk en vermaken ons prima. Ook lopen we aan de overkant van de weg nog de Universal Supermarket binnen. En dat blijkt voor ons beiden een kadootje. Een puur op Mexicanen gerichte supermarkt. Fantastisch.

Video van de dag, in tegenstelling tot Piet zien wij nu al twee dagen de Golf van Mexico

Wim Sonneveld – Water bij de Wijn
Dit bericht is geplaatst in De Reis. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 3

  1. Machteld Wouda-Kroon schreef:

    Prachtige beelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *